Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
17 Липня 2024

Новини

18.05.2015

Виробництво яловичини в світі скоротиться на 1,5%

Виробництво яловичини в світі скоротиться на 1,5%

За оцінками USDA, світове виробництво яловичини скоротиться на 860 тис. т до 58,7 млн. т у рік,  повідомляє асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

В США в цьому році очікується зменшення обсягів виробництва на 2,3% до 10,9 млн. т. У 2014 році виробництво яловичини вже знизилося на 5,3%. Продовження тенденції означатиме скорочення обсягів на 900 тис. т впродовж останніх 2 років. Це також відобразиться на показниках експорту – з очікуваними в 2015 році обсягами реалізації в 1,2 млн. т, частки США в світовому ринку знизиться до 11,5%. Виробництво яловичини в Австралії в 2015 році може скоротитися до 2,3 млн.т, причиною цьому стало вирізання значної кількості худоби внаслідок посухи та нестачі кормів. Попит на яловичину на світовому ринку зростає в зв’язку підвищенням чисельності населення та покращення його добробуту. Зважаючи на це, на світовому ринку має місце дефіцит м’яса ВРХ.

В Україні теж спостерігається тенденція до зменшення виробництва яловичини. В цьому році воно може скоротитися на 6-8%. Основною причиною стагнації галузі є велика збитковість вирощування ВРХ на м’ясо, рентабельність якого в минулому році склала –35,6%, та скорочення поголів’я корів через складну ситуацію в молочній галузі. Наразі попит на яловичину на вітчизняному ринку є досить стриманим внаслідок низької купівельної спроможності населення. Єдиним стабілізуючим фактором на сьогоднішній день може бути лише експорт. Проте кількість країн, до яких реалізовується українська яловичина, є незначною, а одним з основних ринків залишається Росія. Відсутність надійних ринків збуту та стриманий попит на яловичину на внутрішньому ринку призводить до значної стагнації галузі. 

«Зважаючи на дефіцит яловичини на світовому ринку, її виробництво є досить перспективним за умов існування надійних ринків збуту. В Україні є ряд підприємств, які прагнуть експортувати свою продукцію до Європейського Союзу та інших країн, але не можуть цього зробити через відсутність в України спеціального дозволу. Наразі досить багато розмов ведеться про вихід яловичини на європейський ринок, проте фактичні дії, які б реально наближали до цієї мети, практично відсутні. Нерозв’язаними залишаються питання ідентифікації худоби, моніторингу губчатоподібної енцефалопатії ВРХ та інших захворювань. Контролюючий орган, на який покладається вся відповідальність щодо якості та безпечності харчової продукції, ще й досі не може почати повноцінно працювати. Всі ці фактори стримують використання експортного потенціалу України та подальший розвиток галузі молочного скотарства», - повідомила експерт аграрних ринків УКАБ  Аліна Жарко. 

 

Асоціація

Український клуб аграрного бізнесу

вул. Жилянська, 146, пов. 3

01032 Київ, Україна

Тел/Факс: +380 44 236 20 97, 79

[email protected]

www.ucab.ua 

Тетяна Котик

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab