Новини
22.07.2015
Виробництво кисломолочної продукції в Україні скоротилося на 11%
![Виробництво кисломолочної продукції в Україні скоротилося на 11% Виробництво кисломолочної продукції в Україні скоротилося на 11%](/imglib/_newimage/pres_sluzhba/novosti/51299/1584.jpg)
За даними Держстату, в першому півріччі 2015 року виробництво кисломолочної продукції в Україні зменшилося на 11% порівняно з попереднім роком і склало 36,2 тис. т. Основною причиною такого скорочення є зниження попиту на дану продукцію з боку населення внаслідок падіння купівельної спроможності.
Все більше споживачів в цілях економії почали відмовлятися від придбання йогуртів, десертів та сметани високої жирності. Торгові мережі зазначають, що загальні обсяги продажу молочної продукції цього року практично не змінилися, але відбулася чітка переорієнтація в сторону товарів дешевшого цінового сегменту.
Також цього року спостерігалося значне зменшення виробництва кисломолочних продуктів для дитячого харчування – на 32% до 2,5 тис. т. Слід зазначити, що цей ринок в Україні є недостатньо розвиненим і охоплює лише частину від загальної потреби. Тож держава має приділити більше уваги цьому питанню, адже дитяче харчування відіграє важливу роль у здоров’ї нації.
Асоціація
Український клуб аграрного бізнесу
вул. Жилянська, 146, пов. 3
01032 Київ, Україна
Тел/Факс: +380 44 236 20 97, 79
feschenko@ucab.ua
Анна Фещенко
Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) http://ucab.ua була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.