Новини
11.02.2016
У січні виробництво яловичини на сільгосппідприємствах знизилося на 22%
За даними Держтату виробництво яловичини на сільськогосподарських підпримствах впродовж січня цього року склало 4,6 тис. т забійної ваги, а це на 22% нижче за аналогічні показники 2015 року. Господарства населення скоротили виробництво майже на 2% до 11,9 тис. т.
Причиною даної тенденції є збитковість галузі, адже закупівельні ціни на яловичину на внутрішньому ринку не дозволяють отримати бажаної рентабельності, а можливості експорту в інші країни обмежені через відсутність погоджених ветеринарних сертифікатів.
Через складну ситуацію у м’ясній галузі за останніх 2 роки чисельність худоби в України скоротилася на 621 тис. голів. Якщо ситуація не зміниться, то вже найближчим часом Україна не зможе забезпечити потреби внутрішнього ринку в яловичині. Єдиним шансом для України є активізація експорту, яка дозволить зробити відгодівлю ВРХ економічно привабливою.