Новини
23.01.2017
Європа – основний споживач українських макаронів
На європейські країни припадає 69% експорту українських макаронних виробів. За січень-листопад 2016 року в ЄС було поставлено на 17,6 млн дол США цієї продукції, що у 4,2 рази більше, ніж за аналогічний період 2010 року (4,2 млн дол. США).
Найбільше макаронних виробів до Європи було експортовано у 2015 році на 18,4 млн дол. США.
Основними країнами-імпортерами з ЄС у 2016 році стала Німеччина, з часткою 13,6% усіх реалізованих закордон макаронних виробів, Великобританія – 12,6% та Іспанія – 12,3%.
Переважно в ЄС Україна експортує вермішель швидкого приготування. Частка цієї продукції у загальному експорті макаронних виробів до Європи становить 88,4%. Обсяги експорту зазначеної продукції за останні 6 років зросли в 4 рази (у 2016 порівняно з 2010) до 15,5 млн дол. США.
Україна експортує більше виробів з макаронного тіста, аніж імпортує. У 2016 році на кожен долар імпортованих макаронів припадало 1,8 доларів експортованих українських виробів.
Загалом у 2015 році експорт всіх макаронних виробів з України склав 32,6 млн дол. США, що у 2,2 рази більше за експорт 2010 року (15 млн дол. США). Проте за січень-листопад 2016 року порівняно з аналогічним періодом 2015 експорт продукції скоротився на 12,7% і становив 25,5 млн дол. США.