Новини
22.05.2013
За травневі свята українці з’їли майже 2,5 тис. тонн шашлику
Згідно з даними агентства «AgriSurvey», протягом травневих свят українці зїли майже 2,5 тис. тонн шашлику. За поїданням мясного делікатесу свята проводили більше половини жителів міст. При цьому найсмачніший шашлик готують у Житомирській області. Такі результати всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно! Кращий рецепт шашлику».
За результатами голосування конкурсу, українцям найбільше до вподоби шашлик зі свинини в кефірі, рецепт якого надіслала жителька Житомирської області Веремєєнко Олена. Її спосіб приготування шашлику, вочевидь, вразив українців своєю оригінальністю та водночас простотою. Основними інгредієнтами неординарного шашлику є свинина та кефір, а також цибуля, базилік, сіль та перець. (Детальніше можна ознайомитись на сайті www.taste-ukraine.com).
За найкращий рецепт організатори конкурсу «Смакуй, Країно! Кращий рецепт шашлику»! нагороджують переможницю апетитним призом - шашликом для компанії з 10 осіб.
Загалом на конкурс надійшло кілька десятків цікавих рецептів цієї популярної навесні страви. Із них оргкомітет відібрав десять найкращих, які були опубліковані на офіційному сайті конкурсу www.taste-ukraine.com. Шляхом онлайн-голосування було обрано переможця.
Загалом за даними агентства «AgriSurvey», протягом травневих та Великодніх свят українці зїли майже 2,5 тис. тонн шашлику. «В перерахунку на душу населення - 53 грами, що складає 0,1% від споживання мяса на душу населення в рік (53 кг)», - повідомив директор агентства «AgriSurvey» Тарас Гагалюк. Він додав, що 60% міського населення протягом свят їли шашлик.
Конкурс «Смакуй, Країно! Кращий рецепт шашлику»! проходить у рамках всеукраїнського конкурс «Смакуй, Країно!» - єдиного загальнонаціонального конкурсу, мета якого – популяризувати українську національну кухню та підтримати вітчизняного виробника продуктів харчування, організований Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України.