Новини
24.02.2021
За останні 5 років середньорічні темпи зростання імпорту авокадо в Україну були на рівні 45%.
Плодам авокадо вдалось за короткий проміжок часу змінити харчові звички мільярдів людей у світі, і Україна не стала виключенням.
За останні 5 років середньорічні темпи зростання імпорту авокадо в Україну були на рівні 45%. За цей період імпорт даного продукту в натуральному вираженні зріз в 6 разів, а в грошовому - в 8.
За результатами 2020 року в Україну було імпортовано 10,8 тис. т авокадо на загальну суму 28,4 млн $. Це на 28% вище аналогічного показника минулого року в натуральному виразі.
“Основною причиною такого стабільно зростаючого імпорту є тренд здорового харчування, який спостерігається як в світі, так і в Україні. Це призвело до популяризації цього надзвичайно поживного та багатого на вітаміни та мікроелементи фрукта серед вегетаріанців та гурманів України”, - прокоментувала Світлана Литвин, аналітик УКАБ.
Ключовими постачальниками авокадо в Україну є країни з жарким кліматом, де і вирощується цей чудо-фрукт. ТОП-5 експортерів в 2020 році виглядали наступним чином:
- Перу (23% українського імпорту в натуральному виразі);
- Ізраїль (16%);
- Кенія (15%);
- Південна Африка (12%);
- Іспанія (10%).