Новини
19.02.2009
Який вихід з кризи для виробників продовольчої продукції?
Початок 2009 року вказує на те, що харчова промисловість України досить сильно постраждала від фінансово-економічної кризи – зниження обсягів виробництва в січні 2009 року становило 14,3% в порівнянні із січнем 2008 року, і ця тенденція може тривати надалі.
"Зниження внутрішнього попиту, погіршення умов розрахунків зі сторони торгівлі та кредитний голод стали основними чинниками падіння виробництва, - констатує керівник групи експертів Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Володимир Лапа.
Складність ситуації вимагає застосування комплексу заходів як на корпоративному, так і на державному рівні, зазначили в УКАБ.
Виходячи з цього 25 лютого 2009 року в рамках XV Міжнародної виставки виробників та постачальників продуктів харчування та напоїв “ПродЕкспо Україна - 2009”, відбудеться конференція на тему: “Вплив фінансової кризи на харчову промисловість – виклики та можливості для торгівлі та інвестування”. До участі у конференції залучені провідні зарубіжні та вітчизняні експерти з питань агропромислової політики, зокрема директор Інституту аграрного розвитку в країнах Центральної та Східної Європи, професор д-р Альфонс Бальманн, керівник проекту “Німецько-Український аграрний діалог” при Інституті економічних досліджень та політичних консультацій, д-р Хайнц Вільгельм Штрубенхофф, Голова ради директорів “Управляюча компанія Терра Фуд” Вадим Чагаровський. У дискусії на подіумі візьмуть участь представники провідних українських агропромислових компаній та міжнародних організацій.
Конференція почне роботу о 10-00 годині в павільйоні №1 конференц-залі № 3.
Прес-служба УКАБ