Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
25 Листопада 2024

Новини

06.05.2010

Впровадження системи НАССР повинне супроводжуватися скороченням санітарно-ветеринарного контролю

 Впровадження системи НАССР («Аналіз ризиків і критичні контрольні точки» (Hazard Analysis and Critical Control Points) на українських м’ясопереробних підприємствах повинно супроводжуватися скороченням санітарно-ветеринарного контролю. «Введення даної системи спричиняє додаткове досить значне фінансове навантаження, найчастіше непосильне для малого й середнього бізнесу, що не розраховує на експорт продукції», - вважає експерт по ринках м'яса й м'ясопродуктів асоціації Український клуб аграрного бізнесу Єлизавета Святківська. За її словами наявність системи НАССР на підприємстві дозволяє запобігти можливим ризикам під час виробництва, у результаті чого, не потрібно подвійного контролю продукції. Так, якщо ви одержуєте сировину з підприємства, що працює по системі НАССР, у вас немає необхідності його контролювати при закупівлі.

Разом з тим, успішний досвід впровадження системи НАССР у м’ясопереробній промисловості свідчить про ряд переваг, які одержує компанія, що працює за даними принципами. Так, за словами заступника голови правління ПАО «Козятинський м'ясокомбінат» Миколи Рудя, розробка системи НАССР на підприємстві почалася з 2004 року, а з 2005 року компанія проходить щорічний аудит міжнародної компанії. «Результатом впровадження даної системи стало скорочення скарг від споживачів, відсутність відкликань і вилучення готової продукції, відсутність випуску не кондиційної продукції (повторної її переробки), збільшення кількості клієнтів, з'явилася перспектива виходу на зовнішні ринки, підвищилася дисциплінованість персоналу)» - про це мова йде в доповіді М. Рудя «Специфіка виробництва яловичини на кості й впровадження системи НАССР на м’ясопереробному підприємстві», що прозвучить під час конференції «М'ясне тваринництво України 2010».

Впровадження системи НАССР на виробництві - це, насамперед, чітке розуміння виробничого процесу й можливих критичних точок, навчання персоналу, додатковий час і ресурси для контролю в певних критичних точках, правильно розроблений план усунення ризиків і грамотне ведення документації. При цьому високий рівень гігієни й санітарії є базою впровадження НАССР, уважають експерти.

Детальніше про успішне впровадження системи безпеки виробництва на українських м’ясопереробних підприємствах ви можете довідатися в ході конференції «М'ясне тваринництво України 2010», що відбудеться 27 травня в Києві.




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab