Новини
16.03.2016
Виробництво м’яса птиці зросло
За два місяці цього року за даними Держкомстату сільськогосподарські підприємства виробили 164,7 тис. т м’яса птиці у забійній вазі, що на 5,1% вище за аналогічні показники 2015 року. Наростили виробництво і господарства населення – на 2% до 35,5 тис. т. Основною причиною зростання випуску курятини є підвищення попиту на цей вид м’яса як найдешевшого.
Ще однією позитивною динамікою стало зростання чисельності поголів’я курей-несучок на сільськогосподарських підприємствах. Станом на 1 березня їхня кількість склала 2,9 млн. голів, що на 34,4% вище на аналогічний період 2015 року. Також спостерігається скорочення обсягів імпорту добових курчат. У подальшому експерти УКАБ прогнозують продовження тенденції зростання обсягів виробництва курятини та її частки в раціоні українців.