Новини
22.05.2009
У США дефіцит цукру складає 700 тисяч тонн
Згідно з інформацією Міністерства сільського господарства США, американські цукрові компанії не зможуть виробити достатні обсяги цукру за виділеними їм урядовими квотами на виробництво солодкого продукту, повідомляє аналітичне агентство ААА.
Обсяги урядових квот на виробництво цукру в 2009 фінансовому році виявилися більшими, ніж забезпеченість сировиною переробників цукрового буряка і цукрової тростини для виробництва відповідної до квоти кількості білого цукру.
Виробництво білого цукру із цукрового буряка буде меншим від обумовленого квотою обсягу на 198,073 тисячі тонн, а із цукрової тростини - на 561,510 тисячі тонн.
Ці обсяги будуть поповнені за рахунок імпорту в країну цукру-сирцю. Таким чином, внутрішнє американське недовироблення білого цукру із цукрового буряка і цукрового очерету буде компенсовано за рахунок імпорту 759,583 тисячі коротких тонн (688,941 тисячі метричних тонн) цукру в сирцевому еквіваленті.
Необхідно відзначити, що імпорт цукру-сирцю для покриття внутрішнього дефіциту цукру - обов'язковий захід, виконання якої вимагає чинне законодавство. Крім того, квоти, видані виробникам, які не в змозі зробити обумовлений обсяг цукру, відбираються в них і передаються тим компаніям, які здатні забезпечити себе сировиною і зробити потрібний обсяг цукру.
У такий спосіб американський уряд заохочує ефективні цукрові компанії, наявність у яких сировини в достатньому тоннажі говорить про правильно обрану стратегію розвитку і, як наслідок, здатність цих компаній надалі забезпечувати внутрішні потреби країни в солодкому продукті.
За матеріалами