Новини
03.11.2009
Цукор в Україні подорожчає, якщо частка імпорту не скоротиться
Виробництво цукру у світі цьогоріч скоротилося на 10% - до 150 мільйонів тонн, що загрожує дефіцитом і зростанням цін.
У двох найбільших експортерів - неврожай, через погану погоду. У Бразилії через зливи половина посадок тростини непридатна для виробництва солодкого продукту. З неї зроблять етанол. А Індія, через посуху, з одного з найбільших експортерів перетворилася на імпортера, і закупить 2 мільйони тонн товару. Відтак, за прогнозами аналітиків наступного року цукор на світовому ринку подорожчає на 50-70%. Не омине цього й Україна.
Для UBR коментує Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру: «Вартість цукру вимірюється світовими тенденціями, ми бачимо, що коли у світі цукор зростає, а в нас частка імпортного цукру весь час збільшується, то у нас цукор дорожчає. Якщо не буде збільшуватися