Новини
31.10.2013
Провідні експерти обговорили можливості реформування системи безпечності харчової продукції
![](/imglib/_newimage/pres_sluzhba/novosti/providni_eksperti_obgovorili_mozhlivosti_reformuvannya_sistemi_bezpechnosti_kharchovoi_produktsii/1584.jpg)
На конференції обговорювалися проблеми національної системи безпечності харчової продукції та пропозиції їх вирішення шляхом застосування міжнародного досвіду, зокрема, європейських підходів до контролю безпечності та якості продовольства, а також перспективи та наслідки прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів».
«Cьогодні ми не тільки відзначили нагальну потребу реформувати систему управління харчовою безпечністю в Україні, але й зясували які саме конкретні кроки необхідно зробити для того, щоб рухатися вперед і забезпечити баланс інтересів бізнесу та споживачів. IFC продовжує співпрацювати як з представниками уряду, інших державних установ, так і з незалежними експертами, представниками приватного сектору. Ми прагнемо підтримати рух Україні в цьому напрямку. Зокрема, це дозволить відкрити нові ринки для українських виробників, підвищити їх конкурентоздатність на глобальному рівні», - сказав Руфат Алімарданов, Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі.
«Проведений захід вкотре акцентував увагу присутніх на необхідності приведення української нормативно-правової бази у сфері забезпечення безпечності харчових продуктів до вимог ЄС, адже це не лише дасть змогу підвищити конкурентоздатність вітчизняної переробної галузі як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Це також посилить впевненість споживача у тому, що він купує якісний, безпечний український харчовий продукт. І проект закону, який би дав змогу реалізувати усі ці ініціативи, уже розроблено та подано на розгляд Верховної Ради України»,- говорить Олександр Вержиховський, експерт з питань якості та безпечності продукції АПК, виконавчий директор УКАБ.