Новини
31.10.2013
Провідні експерти обговорили можливості реформування системи безпечності харчової продукції
На конференції обговорювалися проблеми національної системи безпечності харчової продукції та пропозиції їх вирішення шляхом застосування міжнародного досвіду, зокрема, європейських підходів до контролю безпечності та якості продовольства, а також перспективи та наслідки прийняття законопроекту «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів».
«Cьогодні ми не тільки відзначили нагальну потребу реформувати систему управління харчовою безпечністю в Україні, але й зясували які саме конкретні кроки необхідно зробити для того, щоб рухатися вперед і забезпечити баланс інтересів бізнесу та споживачів. IFC продовжує співпрацювати як з представниками уряду, інших державних установ, так і з незалежними експертами, представниками приватного сектору. Ми прагнемо підтримати рух Україні в цьому напрямку. Зокрема, це дозволить відкрити нові ринки для українських виробників, підвищити їх конкурентоздатність на глобальному рівні», - сказав Руфат Алімарданов, Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі.
«Проведений захід вкотре акцентував увагу присутніх на необхідності приведення української нормативно-правової бази у сфері забезпечення безпечності харчових продуктів до вимог ЄС, адже це не лише дасть змогу підвищити конкурентоздатність вітчизняної переробної галузі як на внутрішньому, так і на зовнішніх ринках. Це також посилить впевненість споживача у тому, що він купує якісний, безпечний український харчовий продукт. І проект закону, який би дав змогу реалізувати усі ці ініціативи, уже розроблено та подано на розгляд Верховної Ради України»,- говорить Олександр Вержиховський, експерт з питань якості та безпечності продукції АПК, виконавчий директор УКАБ.