Новини
01.03.2010
Міністерство охорони здоров'я контролюватиме вміст ГМО в продуктах
Міністерство охорони здоров'я розробило перелік харчових продуктів, щодо яких здійснюється контроль вмісту генетично модифікованих організмів (ГМО), і після погодження з відповідними центральними органами виконавчої влади він буде затверджений на рівні уряду.
Про це повідомили в Міністерстві економіки.
До вказаного переліку входять продовольча сировина і харчові продукти, які з нього можуть вироблятися, а саме: соя, кукурудза, картопля, томати, кабачки, диня, папайя, цикорій, цукровий буряк, рапс, льон, бавовна, пшениця, соняшник, рис, харчові добавки, вироблені з ГМО, і харчові продукти для спеціального дієтичного вживання, отримані з ГМО.
Разом з цим, Мінекономіки збирається створити в системі Держспоживстандарту 17 лабораторій за визначенням якісного і кількісного вмісту ГМО в продукції.
За матеріалами