Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
26 Листопада 2024

Новини

20.02.2012

Гості Євро-2012 покуштують українських страв на 130 млн. євро

Незважаючи на те, що середній чек українського ресторану в Києві у декілька разів менший, ніж українських ресторанів у західноєвропейських містах, надходження від споживання продуктів харчування іноземними гостями під час чемпіонату Європи з футболу можуть скласти 130 млн. євро. Такі результати дослідження агенції AgriSurvey Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).

Вартість стандартного обіду (борщ, котлета «По-київськи», салат і компот) в українському ресторані в Парижі сягає 32 євро, у Лондоні – 25 фунтів стерлінгів. У Відні та Берліні української страви можна поїсти відповідно за 33 та 24 євро, у Москві – за 600 рублів. У той же час гості Євро-2012 матимуть змогу скуштувати українських блюд за більш привабливою ціною, адже вони переважно харчуватимуться у вітчизняних ресторанах швидкого приготування, де середній чек не перевищує 70 грн.

«Якщо в Берліні тарілка борщу (250 мл) обійдеться в 4,80 євро, то у Відні вже в 5,50 євро, а в Парижі – 8 євро. Вітчизняні ж ресторани швидкого приготування пропонують борщ за 7-8 грн/200 мл. Таким чином, у гостей Євро-2012 буде нагода ознайомитися з традиційними українськими стравами за значно привабливішою ціною, – стверджує Тарас Гагалюк, директор агенції AgriSurvey УКАБ. – Хороша ціна, а також високі смакові якості стимулюватимуть попит на нашу продукцію. Ми прогнозуємо надходження від споживання харчових продуктів в Україні під час Євро-2012 на рівні 120-130 млн. євро, а це стільки ж, скільки загалом планує заробити на корпоративній гостинності організаторка футбольного форуму – УЄФА».

Нагадаємо, УЄФА офіційно планує, що Україну та Польщу під час проведення чемпіонату Європи з футболу 2012 року відвідають близько 2 млн. гостей.

З метою популяризації української національної кухні напередодні Євро-2012 УКАБ проводить Всеукраїнський конкурс «Смакуй, Країно!». Конкурс відбувається за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України. Кулінарний партнер конкурсу – мережа ресторанів «Два Гуся».

З деталями проведення конкурсу можна ознайомитися тут: http://www.taste-ukraine.com/




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab