Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
20 Липня 2024

Новини

26.06.2012

Футбольні фани з-за кордону нічого не знають про українське сало

Національна страва України, яку було обрано шляхом голосування під час Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!», для закордонних футбольних фанатів стала абсолютним відкриттям. 56% іноземних гостей уявлення не мають про українське сало. Такі результати опитування, проведеного організаторами конкурсу «Смакуй, Країно!» спільно з агенцією «AgriSurvey».

Українське сало з давніх-давен мало неофіційний статус національної страви України і було невід’ємним атрибутом святкового столу у кожній родині, особливо в сільській місцевості. Віднедавна українці офіційно визнали сало своєю національною стравою шляхом голосування  в рамках Всеукраїнського конкурсу «Смакуй, Країно!», організованого Асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу».

Головною метою конкурсу є популяризація української кухні як серед українців, так і закордонних гостей, особливо під час проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012. Тому організатори конкурсу спільно з агенцією «AgriSurvey» провели опитування іноземних фанатів, які прибули до України, щодо їхньої обізнаності з традиційною українською кухнею.

За його результатами, більше половини іноземців нічого не знали про давній український делікатес – сало. 56% респондентів на запитання «чи чули ви щось про сало?» відповіли «what is this?» (Що це?). Ще менше футбольних фанатів з-за кордону його куштували (лише 27% опитаних).

Щодо вітчизняної кулінарії загалом, то на запитання «чи подобається вам українська кухня?» позитивно відповіли 64% респондентів, ще 17% відповіли «так собі», не куштували – 12% і не сподобалась – 7% опитаних. Найбільше з гастрономічних шедеврів футбольні фанати вподобали борщ (39%). Далі п’ятірку їхніх найулюбленіших українських страв доповнюють вареники (20%), котлета по-київськи (9%), голубці та деруни (по 4%). Подекуди у відповідях звучали навіть такі екзотичні українські страви, як кров’янка та хрін із буряком.

Нагадаємо, раніше агенція «AgriSurvey» повідомляла, що третина гостей Євро 2012 витрачає  300 грн. щодня на харчі, ще 40% - 150-300 грн. щодня.

 

 

 

 

Асоціація

 

 

Український клуб аграрного бізнесу

 

 

вул. Велика Житомирська, 20 А, оф.53

 

 

01025 Київ, Україна

 

 

Тел/Факс: +380 44 2014950, 51

 

 

kotyk@agribusiness.kiev.ua


www.agribusiness.kiev.ua

 

 

 

Тетяна Котик

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) http://agribusiness.kiev.ua була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.

 

 

 




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab