УКАБ у ЗМІ
01.04.2020
В Україні дозволили відкрити продуктові ринки під час карантину
Міністерство охорони здоров'я України постановою від 30 березня дозволило владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину.
Згідно з документом, при здійсненні торгівлі на ринках необхідно дотримуватись наступних умов:
- це має бути зареєстрований оператор ринку харчових продуктів;
- на ринку можуть знаходитись не більше одного відвідувача на 20 кв. м² торгівельної площі;
- відстань між покупцями в чергах має бути не менша ніж 1,5 метри;
- персонал та покупці повинні бути забезпечені засобами індивідуального захисту;
- для ринків вихідного дня відстань між місцями торгівлі має становити не менше ніж 3 метри.
“Відновлення роботи агропродовольчих ринків є правильним кроком, адже значна частина населення звикла купувати продукти, такі як овочі, фрукти, м'ясо-молочну продукцію саме в цих місцях. Прийняття даного рішення дасть змогу, з одного боку, зменшити черги в магазинах, з іншого - пригальмувати ріст на зазначені продукти, який спостерігався останнім часом. Також важливо те, що постачальники продукції і ті, хто торгують нею на ринку, зможуть “вижити” в ці складні часи, адже це переважно представники малого бізнесу, яким доволі тяжко приходиться в нинішніх умовах. Тим не менше, критичним моментом є дотримання вимог МОЗ до торгівлі на цих ринках, а саме: дотримання дистанції між покупцями та місцями торгівлі, додержання правил всіх гігієнічних вимог і забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, адже торгівля має відбуватись безпечно для здоров'я людей”, - прокоментував Роман Сластьон, генеральний директор УКАБ.