Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
05 Травня 2024

Новини

01.03.2017

Ucab Виробників яловичини навчатимуть вимогам ЄС

Виробників яловичини навчатимуть вимогам ЄС

В Україні стартує програма Групи Світового банку підготовки українських виробників яловичини до виходу на європейський ринок. Про це у коментарі УКАБ розповіла Катерина Онул, радник з питань харчового законодавства Проекту Групи Світового банку «Реформування інвестиційного клімату в Україні»

За словами експерта, програма, яку розробив Проект «Реформування інвестиційного клімату в Україні» що впроваджується за підтримки Уряду Швейцарії (SECO), покликана підготувати підприємства в галузі виробництва  яловичини для експорту продукції на ринки Європейського Союзу.

Програма буде реалізована за підтримки Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів за участю UFEB й асоціації «Український клуб аграрного бізнесу». Вона передбачає участь підприємств по всьому ланцюгу від ферми до столу. Під час навчання будуть проводитися передаудитні перевірки підприємств фахівцями Проекту Групи Світового банку «Реформування інвестиційного клімату в Україні»  з метою виявлення проблемних питань та надання рекомендації для їх усунення відповідно до вимог ЄС. Перший тренінг заплановано на квітень 2017 року. Програма розрахована на рік.

«Наша мета – надання допомоги цілій галузі, а не окремому підприємству. У нас є успішний приклад, коли ми розробили схожу програму для молочних підприємств. Було проведено низку навчальних заходів, які у тому числі стали одним з факторів, який дозволив відкрити європейський ринок для українських молочників. Критерієм визначення підприємства для програми по м’ясу яловичини,  є готовність підприємств інвестувати у запровадження вимог ЄС. Наразі ми вже маємо список з 14 підприємств, які визначені до участі у програмі», - розповіла Катерина Онул.

Програма має на меті підготовку  до виходу на ринок ЄС не лише приватний сектор. «Ці навчальні заходи є спільними як для приватного сектору, так і для державних інспекторів для того, щоб було однакове розуміння вимог. Ми робимо акцент на тому, що інспектор має стати радником і допомагати вирішувати проблеми на підприємстві замість того, щоб  його карати. Інспектор має зробити все, щоб  допомогти попередити настання неприємної ситуації та захистити споживача», - зазначила радник з питань харчового законодавства Світового банку.

В подальшому передбачено, що інспектори, які братимуть участь в тренінгах, зможуть проводити схожі тренінги для підприємств, які не взяли участь у навчальній програмі.

Нагадаємо, для експорту в ЄС харчових продуктів тваринного походження з третьої країни, необхідне погодження самої країни, а не лише підприємства. Україна наразі погоджена у напрямках молочного виробництва, м’яса птиці та риби.




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab