Новини
03.06.2021
В Україні зростає виробництво шампіньйонів
Згідно даних Державного комітету статистики, в 2020 році виробництво шампіньйонів в Україні зросло на 19% до 19,1 тис. т.
Даний гриб являється найбільш культивованим грибом не лише в Україні, а й в світі. Окрім нього, в Україні ще вирощують гливи, шиїтаке, опеньки та інші. Гриби є характерним для українців продуктом, однак споживання лісових грибів поступово заміщується промислово вирощеними.
Вирощені шампіньйони переважно йдуть на внутрішнє споживання, і частка експорту незначна (1-8% від загального обсягу виробництва). В 2020 році спостерігалося значне скорочення експорту даного грибу до 0,2 тис. т, що в 5 разів менше ніж попереднього року. Основними покупцями українських шампіньйонів стали Молдова та Білорусь.