Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
29 Квітня 2024

Новини

16.06.2014

В АгроШколі УКАБ розповіли про особливості годівлі в молочному скотарстві

В АгроШколі УКАБ розповіли про особливості годівлі в молочному скотарстві

6-7 червня 2014 року відбувся четвертий модуль АгроШколи УКАБ «Управління молочним бізнесом», присвячений питанням кормів та кормовиробництва, нормованій годівлі корів та організований асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ). Захід зібрав більше 25 учасників – зоотехніків і керівників молочних господарств із різних областей України.

Відкрив роботу модулю генеральний директор «КУН-Україна» Віктор Сич із порадами щодо правильної годівлі корів, підбору якісного комбінованого раціону  та заготівлі кормів. Серед інших питань, що розглядалися на теоретичних та практичних заняттях, –  шляхи підвищення вмісту білку і жиру в молоці,  технологія заготівлі трав’яного силосу, профілактика кетозу і збільшення кількості білку, схеми використання замінників молока, вимоги ЄС до кормів при імпорті продукції тваринництва, нові схеми сертифікації виробництва кормів тощо.

У другий день роботи модулю слухачі мали можливість відвідати виробничі потужності СТОВ «Маяк» у Черкаській області. Загальне поголів’я ВРХ на підприємстві складає близько 3200 голів, з яких 1020 - корови. Середньодобовий надій на підприємстві, залежно від раціону, складає 25,8-27,7 кг, з показниками жиру 3,5-3,6% та білку 3,3%.  На молочнотоварній фермі працює близько 37 осіб. Робота працівників додатково контролюється за допомогою відеонагляду, що допомагає підвищити відповідальність робітників ферми.

 «Як і для чого необхідно, щоб корова була щасливою? Хочете отримувати від неї більше якісного молока та мати більший приріст м’яса – ставтесь до неї, як до члена родини (адже корова і є свійська тварина), годуйте її повним змішаним раціоном, утримуйте в чистих, просторих приміщеннях на м’якій підстилці. Не забувайте про унікальність травлення корови як продукту еволюції тваринного світу. А група компаній KUHN запропонує вам всю необхідну техніку для заготівлі, пакування, приготування та роздачі кормів, внесення добрив з продуктів тваринництва», - зауважив Генеральний директор «КУН Україна» Віктор Сич.

«З поміж усього різноманіття фізіологічних та спадкових факторів, що зумовлюють вміст жиру та білку в молоці корови, особливе місце посідають фактори живлення. Існують різні кормові стратегії як збільшення надою, так і підвищення відсотку жиру та білку в молоці,  проте всі вони спрямовані на оптимізацію та покращення роботи мікрофлори рубця. Природно, що корова має витратити більше енергії на утворення 1 кг молока з жирністю 4,0% та вмістом білку 3,2%, ніж на утворення 1 кг молока з вмістом жиру та білку відповідно 3,5 та 2,9%. Особливо гостро зростає потреба в енергії на початку лактації, у період негативного енергетичного балансу. Тому, чим якісніше за компонентним складом ми хочемо виробляти молоко – тим вища має бути калорійність та більший рівень споживання  сухої речовини раціону. Це є універсальна і проста концепція, без детального урахування складних біохімічних процесів організму, які відбуваються під час утворення жиру та білку молока», - повідомив консультант з годівлі Геннадій Бондаренко.

Своїми враженнями від участі у модулі поділився один зі слухачів АгроШколи УКАБ – Сергій Кравець.

«Наша компанія зацікавлена у розвитку своїх співробітників, тому ми активно беремо участь у заходах АгроШколи УКАБ. Мені наразі необхідно отримати знання з молочного напрямку, адже моя компанія займається і свинарством, і молочним скотарством. Саме тому я взяв участь у четвертому модулі АгроШколи УКАБ «Управління молочним бізнесом» і лишився надзвичайно задоволений як теоретичною, так і практичною частиною. Уся інформація для мене була новою і корисною, сподіваюся прийти на наступний модуль», - прокоментував керівник зі свинарства ПрАТ Племінний завод «Агро-Регіон» Сергій Кравець.

 

Асоціація

Український клуб аграрного бізнесу

вул. Жилянська, 146, пов. 3

01032 Київ, Україна

Тел/Факс: +380 44 236 20 97, 79 

kotyk@ucab.ua

www.ucab.ua

Тетяна Котик

Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) була заснована у 2007 році для захисту економічних і професійних інтересів гравців аграрного бізнесу України. УКАБ є унікальною платформою в Україні для налагодження ділових контактів між лідерами агробізнесу, підвищення ефективності їх роботи та налагодження діалогу з органами державної влади. УКАБ активно сприяє українським виробникам у встановленні та підтримці міжнародних ділових зв’язків. До складу Асоціації входять найбільші виробники та переробники сільськогосподарської продукції України.

 

 




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab