Новини
25.11.2011
Міжнародний форум з харчової безпеки – 30 листопада 2011
30 листопада 2011 року в Києві проходитиме Міжнародний форум з харчової безпеки.
Організатори заходу: Проект IFC «Безпечність харчової продукції в Україні» (за підтримки Міністерства фінансів Австрії) у співпраці з агентством «AgriEvent» Асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ).
Мета Форуму – стимулювати українські харчопереробні підприємства щодо покращення їхніх систем харчової безпеки та забезпечити цьому процесу громадську підтримку з боку всіх учасників ринку: підприємств, роздрібних торгових мереж, ділових асоціацій, консультантів з харчової безпеки, державних органів, міжнародних експертів та українських вчених, споживачів та ЗМІ.
Завдання Форуму:
· Заохотити харчові підприємства до оновлення систем харчової безпеки та поширенню сучасної культури харчової безпеки, щоб підвищити конкурентоспроможність українського агробізнесу на міжнародних ринках.
· Проінформувати підприємства про доступні на ринку можливості та інвестиційні ресурси для оновлення систем харчової безпеки.
· Представити учасникам ринку нову розробку IFC: Інструментарій з харчової безпеки.
Теми для обговорення:
· Досягнення світового рівня харчової безпеки є не лише питанням забезпечення життя та здоров’я населення. Це - ключовий фактор конкурентоспроможності агробізнесу в Україні, який. створює нові можливості для розвитку підприємств: від посилення їхніх позицій в Україні до виходу на глобальні ринки.
· Успішна стратегія харчової безпеки сьогодні не обмежується традиційними навчанням, тестуванням та перевірками. І хоча відповідальність за харчову безпеку покладена передусім на виробників, роль інших учасників цього процесу (держави, інвесторів, ділових асоціацій, консультантів та покупців) є важливою.
· Сьогодні міжнародні роздрібні торгові мережі набувають все більшого впливу. Безпосередньо пов’язані зі споживачами, вони висувають додаткові вимоги до покращення харчової безпеки на підприємствах.
Акредитація ЗМІ обов’язкова та проводиться до 12:00 29 листопада 2011 року по емейлу: press@agribusiness.kiev.ua (необхідно вказати Ваше ПІП, видання, емейл, контактний телефон).
Місце проведення: готель Radisson Blu Hotel, вул. Ярославів Вал, 22.
Програма
09:00 - Реєстрація учасників та акредитація журналістів
09:30 – 10:00 Вступне слово
Модератор: Руфат Алімарданов, Голова регіонального представництва IFC в Україні та Білорусі
· Микола Присяжнюк, Міністр аграрної політки та продовольства України
· Maртін Райзер, Директор МБРР в Україні, Молдові та Білорусі
· Гі Еллена, регіональний директор IFC з питань агробізнесу
· Ліндер Треппел, керівник Зовнішньоекономічної програми, Міністерства фінансів Австрії
10:00 – 11:30 Секція 1. Харчова безпека як стратегія зростання
Модератор: Джеспер Кджаєр, керівник департаменту IFC Європі та Центральній Азії
· Олаф де Боер, директор із закупівель продовольчої групи товарів, член ради директорів, «МЕТРО Кеш енд Кері Україна»: «Стратегія МЕТРО у сфері харчової безпеки – ключовий фактор зростання»
· Ів Рей, генеральний менеджер з корпоративної якості, Данон, Франція «Управління безпечністю харчової продукції на світовому рівні»
- Олена Косюк, директор департаменту технологій та якості харчової продукції ВАТ «Миронівський хлібопродукт», Україна: «Інвестиції у харчову безпеку в Україні: досвід МХП»
· Кріс Гриффіт, редактор журналу «British Food Journal», директор з технічних питань «Von Holy Consulting and Emeritus», професор Університету Уельсу, Великобританія: «Культура харчової безпеки та лідерство: що вони таке і чому є важливими?»
11:30 – 12:00 Перерва на каву
Відео-сюжет про безпечність харчової продукції компанії 3MІ
12:00 – 13:00 Секція 2. Лідерство у харчовій безпеці: як завоювати довіру споживачів
Модератор: Патрік Лютернауер, керівник консультативних програм IFC зі стійкого розвитку бізнесу у Європі та Центральній Азії
- Марк Цвіковський, старший менеджер з питань харчової безпеки, глобальної якості та цілісності продукції, компанія «Кока-Кола», Бельгія: «Харчова безпека та захист бренду – точка зору світового виробника»
· Джейсон МакГрат, віце-президент «Strategy One», США: «Завоювання довіри споживачів»
· Тетяна Заікіна, виробничий директор групи підприємств «Агрофьюжн» «Від поля до столу: безпечність продукції та турбота про споживачів упродовж всього виробничого ланцюга».
13:00 – 14:30 Обід
Відео-сюжет IFC про безпечність харчової продукції в Україні
14:30 – 16:00 Секція 3. Безпечність харчової продукції: послуги та продукти IFC
Модератор: Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні
- Сара Окман, керівник проекту IFC «Безпечність харчової продукції в Україні» «Регіональні виклики та рішення»
- Юрій Зваженко, спеціаліст з харчової безпеки проекту IFC «Безпечність харчової продукції в Україні» «Покращення харчової безпеки на Вашому підприємстві: підходи та рішення»
Відкрита дискусія про досвід вдосконалення систем харчової безпеки на підприємствах за участю
- Олександр Бондаренко, Генеральний директор м’ясокомбінату «Глобино»
- Володимир Завадовський, Генеральний директор ТОВ «Галс»
- Людмила Чорноус, Директор з якості ТОВ «Колос»
- Любов Друзюк, Начальник відділу управління системами якості ПАО «Концерн «Хлібпром»
16:00 – 16:30 Перерва на каву
Слайд-шоу IFC на тему регуляторної політики України у сфері агробізнесу
16:30-17:45 Секція 4. Нове у державному регулюванні харчової безпеки в Україні: про що мають знати підприємства
Модератор: Тарас Качка, директор департаменту зовнішньоекономічного співробітництва Міністерства аграрної політики та продовольства України
- Іван Бісюк, Голова Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України «Очікувані зміни у законодавстві щодо безпечності харчової продукції в Україні»
- Браєн Бедард, старший економіст, Світовий банк «Харчова безпека: глобальні уроки успіху»
- Тоні Віл, експерт з питань харчової безпеки проекту ЄС «Виконання Україною зобов'язань щодо членства у СОТ та європейської політики добросусідства у сільському секторі»: «Єдине агентство з харчової безпеки в Україні: виклики та можливості»
Заключне слово: Підсумки Форуму.
18:00 Коктейль.