Новини
23.03.2015
Мінагрополітики залучає експертів з впровадження системи НАССР
20 вересня набуде чинності Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Документ базується на принципі «крок вперед – крок назад», тобто, запроваджені та використанні постійно діючих процедур, на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
В рамках реалізації вказаного принципу Мінагрополітики України за допомогою залучення експертів IFC підготовлено тексти методичних рекомендацій щодо впровадження операторами потужностей з виробництва та обігу харчових продуктів. Ідеться про програми-передумови системи НАССР, процедури, засновані на принципах системи НАССР, на основі документальних аналогів Великобританії.
Із текстами документів можна ознайомитись за посиланням: http://minagro.gov.ua/uk/ministry?nid=16423
Довідково:
HACCP (HazardAnalysisandCriticalControlPoint) — система аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок. Система НАССР є науково обґрунтованою, що дозволяє гарантувати виробництво безпечної продукції шляхом ідентифікації й контролю небезпечних чинників.
Мінагрополітики України