Вам був надiсланий лист з новим паролем Дякуємо за реєстрацiю. Ваш запит буде розглянуто у найближчий час.
27 Квітня 2024

Новини лобіювання

19.06.2014

Технічний комітет вніс поправки до стандарту щодо вмісту вологи у м’ясі птиці

Технічний комітет вніс поправки до стандарту щодо вмісту вологи у м’ясі птиці

18 червня 2014 року відбулося засідання Технічного комітету 140 “Молоко, м’ясо та продукти їх переробки”, в якому взяли участь представники комітету, профільних інститутів, асоціацій та виробників. Від асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» в засіданні взяла учать експерт аграрних ринків Аліна Жарко.

На засіданні було прийнято рішення внести зміни до ДСТУ 3143:2013 “М’ясо птиці. Загальні технічні умови”. Зміни, які будуть внесені до даного стандарту: Пункт 5.2.10 «Масова частка вологи, яка виділяється під час розморожування замороженого м'яса  птиці (тушок курей, курчат-бройлерів та індиків), з урахуванням різних способів охолодження тушок не повинна перевищувати:

повітряне охолодження – 1,5  %;

повітряно-водяне охолодження – 3,3 %;

водяне охолодження – 5,1 %».

Нагадаємо, що минулого року було прийнято стандарт, згідно з яким показник масової частки вологи, що виділяється при розморожуванні м'яса, має становити 4%. Даний стандарт викликав багато суперечок, тому що встановлення єдиного показника для різних видів охолодження з технологічної точки зору не є правильним.  Стандарт має вступити в дію з 1 липня 2014 року. Проте, планується відтермінувати впровадження даного стандарту на термін близько трьох місяців для того, щоб внести вищевказані зміни.

На засіданні було також переглянуто остаточні редакції та прийнято проекти стандартів ДСТУ ISO 12078 “Жир молочний зневоднений. Визначання складу стеролів методом газорідинної хроматографії (Контрольний метод)”, ДСТУ ISO 17678 “Молоко і молочні продукти. Визначання чистоти молочного жиру методом газової хроматографії тригліцеридів (Контрольний метод)” та погоджено остаточну редакцію проекту Зміни № 3 до ДСТУ 4399:2005 “Масло вершкове. Технічні умови”.

«Показники масової частки доданої вологи в тушках м’ясі птиці, яка виділяється під час розморожування на рівні 1,5 %, 3,3 % та 5,1 %, залежно від типу охолодження, є  технологічно обґрунтованими та аналогічними до стандартів Європейського Союзу. Даний стандарт дозволить краще контролювати якість м’яса птиці та дотримання технологій при її виробництві», - зазначила  експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко. 

 




  • БЕЙКЕР ТІЛЛІ УКРАЇНА
  • Agroresurs
  • AMAKO
  • Лімагрейн
  • Zeppelin
  • Amazone
  • LNZ Group
  •  Agricom Group
  • horsch
  • uahk
  • Сygnet
  • Syngenta
  • Agco
  • Agroregion
  • Eridon
  • MHP
  • Maschionet
  • Maisadour
  • Козятинський м’ясокомбінат
  • DuPont Pioneer
  • Вінницька аграрно-промислова група
  • Agroscop
  • Agrimatco
  • NCH Advisors
  • Continental farmers Group
  • credit agricole
  • claas
  • john deer
Вітаємо! Ви підписались на новини порталу Ukab