Новини
01.05.2013
Середньостатистична українська сім’я витратить на м’ясо до Великоднього столу близько 250 грн.
Вже скоро українці будуть складати Великодній кошик. За результатами опитування агентства “AgriSurvey” УКАБ, в середньому міська українська сім’я планує витратити на наїдки до святкового столу від 500 до 1000 грн. Найбільше – на м’ясні вироби та алкогольні напої.
«Неодмінними атрибутами цього великого свята є паски, писанки та крашанки. Важливо зауважити, що добра традиція фарбування Великодніх яєць, яка почалася з ранніх християнських часів, збереглася й донині. Так, за результатами опитування, близько 78% респондентів дотримуються цієї традиції, і лише 22% - ні», - аналізує результати опитування директор агентства “AgriSurvey” УКАБ Тарас Гагалюк.
Експерт додає, що більшість (близько 60%) респондентів планують витратити на яйця не більше, ніж 30 грн.
Також на Великодньому столі обов’язково будуть м’ясні вироби, на які припадає найбільша частка витрат. За результатами дослідження, середньостатистична українська сім’я планує витратити на м’ясні продукти близько 250 грн.
Масло та сир також є неодмінними продуктами Великоднього кошика. Так, майже 70% опитаних планують витратити не більше 100 грн. на молочні продукти. Водночас алкогольних напоїв збираються закупити на суму близько 150 грн.
Загалом, українська сім’я у міській місцевості планує витратити на святкування Великодня від 500 до 1000 грн.
Масло та сир також є неодмінними продуктами Великоднього кошика. Так, майже 70% опитаних планують витратити не більше 100 грн. на молочні продукти. Водночас алкогольних напоїв збираються закупити на суму близько 150 грн.
Загалом, українська сім’я у міській місцевості планує витратити на святкування Великодня від 500 до 1000 грн.