Новини
21.03.2016
Імпорт м’яса птиці та її субпродуктів зріс майже на 60%
Впродовж двох місяців 2016 року Україна імпортувала 11,58 тис. т м’яса птиці та її субпродуктів, що на 58% більше за аналогічні показники попереднього року. Близько половини імпорту припадало на продукцію з Польщі. На другому місці знаходилася Німеччина з часткою 28,4%, а на третьому – Великобританія з часткою 6,2%.
Середня ціна імпорту даної продукції в цьому році була дуже низькою – 0,43 дол. США/кг. Зростання обсягу ввезення м’яса та субпродуктів птиці мало місце внаслідок використання квоти в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС розмірі 8 тис. т, а також внаслідок зростаючого попиту на дешеву сировину для виробництва ковбасних виробів з боку м’ясопереробних підприємств.